Werkwijze

Onze werkwijze

TRAJECT

Als je kiest voor Maatgevers dan ga je samen met jouw persoonlijke maatgever aan de slag met het duurzamer maken van jouw plannen. Je maatgever is een vakmaat die met je meedenkt en je behoed voor het maken van een verkeerde keuze. Want verduurzamen dat doe je liever in één keer goed. Van begin tot eind is één maatgever jouw aanspreekpunt voor alle vragen. Binnen één dossier combineren wij alle informatie die voor handen is en vullen die waar nodig aan met de benodigde expertise. Zo creëren we resultaten met een hoge kwaliteit die ook bruikbaar zijn voor de toekomst.

1. Inventariseren

De eerste stap in onze werkwijze is inventariseren.

  • Wat zijn de wensen en wat is voor jouw belangrijk.
  • Wat voor woning is het, wanneer is die gebouwd, heeft het een beschermde status etc.
  • Welke informatie is overal al aanwezig, thuis in klappers, bij de gemeente

Eventuele geprinte informatie digitaliseren we en brengen dit allemaal samen in 1 dossier.

2. Woning opnemen

Vervolgens komen we een bezoek aan de woning brengen, hierbij meten we alles, bepalen welke constructies zijn toegepast en welke installaties aanwezig zijn en maken overal foto’s van. Hierna hebben we een goed beeld van de huidige situatie.

Lorem ipsum

porta dapibus

Praesent sapien massa, convallis a pellentesque nec, egestas non nisi. Quisque velit nisi, pretium ut lacinia in, elementum id enim. Vivamus suscipit tortor eget felis porttitor volutpat. Donec sollicitudin molestie malesuada. Vivamus magna justo, lacinia eget consectetur sed, convallis at tellus. Nulla porttitor accumsan tincidunt. Curabitur arcu erat, accumsan id imperdiet et, porttitor at sem.
0
ipsum primis
0 +
Curabitur arcu
0 +
posuere blandit
0
Mauris blandit

3. Informatie verwerken

Alle verzamelde informatie gaan we vervolgens verwerken. We maken een model van de woning in 3D en koppelen hier de verzamelde gegevens aan. De gegevens gaan vervolgens in de rekensoftware van waaruit adviezen en certificaten kunnen worden opgesteld.

4. Resultaten

Afhankelijk van de wens leveren we het rapport of berekening aan en kunnen we eventueel aan de slag met de vervolgstappen. Nieuwe kennis en ingeschakelde expertise wordt toegevoegd om altijd up to date informatie te hebben voor alle betrokken partijen.

Bovenstaande stappen worden aangepast afhankelijk van het gewenste eindproduct en de daarvoor relevante informatie.

Onze veelgestelde vragen

Een energielabel is verplicht bij het te koop zetten en verhuren van je woning. De nieuwe koper/huurder heeft zo een goed beeld van de energieprestatie van de woning en kan op basis daarvan een goede afweging maken.

Tot 1 januari 2021 kon je inderdaad een via internet voor een klein bedrag een vereenvoudigd label aanvragen. Vanaf 2021 wordt het label berekend volgens de NTA8800, hierbij moet de woning in zijn geheel worden geïnspecteerd en opgenomen door een gecertificeerde inspecteur. Dit leid tot een nauwkeuriger en betrouwbaarder label.

Om goed te kunnen vergelijken gaat de berekening uit van standaard gebruikersvariabelen. Het label gaat dan ook over de woning en niet over de gebruiker. Een open haard wordt daarom bijvoorbeeld nooit opgenomen in de berekening.

Het label is een gecertificeerd document mbt de energieprestatie van de woning. Alle informatie die hierin wordt meegenomen moet onomstotelijk zijn vastgesteld. Vaak zie je dat voor bijvoorbeeld vloeren of daken de mate van isolatie niet met 100% zekerheid is vast te stellen, in zo’n geval is het bouwjaar dan van toepassing. Het label verteld dan ook niet altijd het hele verhaal. Goede documentatie is dan ook erg belangrijk, Maatgevers kan je hierbij helpen.

Nee, een label verteld namelijk niet altijd het hele verhaal. De achterliggende berekeningen gebruiken wij wel voor het opstellen van de energieprestatieadviezen. Bij deze adviezen gaan wij wel rekenen met opgegeven waardes en aannames van de opdrachtgever.

Het label berekend 3 factoren EP 1, 2, en 3. EP1 verteld iets over de isolatie van de woning, hoeveel warmte er verloren gaat. De EP2 verteld hoeveel fossiele energie er nodig is om de een comfortabel leefklimaat te behouden in de woning. De uitkomst van EP2 bepaald de classificatie. EP3 is het aandeel hernieuwbare energie door bijvoorbeeld zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen. EP1 en EP3 hebben dus direct in vloed op EP2, als minder warmte verloren gaat hoeft er ook minder energie gebruikt te worden en hoe meer eigen energie er opgewekt wordt des te minder fossiele energie heb je nog nodig.