Diensten

Jouw maat voor:

Diensten

Energielabel

Certificering van uw woning

Verduurzamen

Advies voor uw toekomst

Energieprestatie

Berekening nieuwbouw

Inmeten

Iedere m2 in beeld

Direct een label of andere dienst aanvragen vul hier uw gegevens in:

Diensten

Bij Maatgevers B.V. bieden we een uitgebreid scala aan diensten op het gebied van energieprestatie, bouw en renovatie. Onze expertise omvat inspectie, berekeningen en het leveren van praktische resultaten waarmee onze klanten verder kunnen. Of het nu gaat om energielabels, meetrapporten of gedetailleerde plannen van aanpak, wij staan klaar om ondersteuning te bieden.

Maar daar blijft het niet bij. Bij Maatgevers houden we ook na de uitvoering van onze diensten de vinger aan de pols. We begrijpen dat de keuzes die je maakt voor je woning ook op lange termijn van belang zijn. Daarom zorgen we ervoor dat je goed geïnformeerd blijft en op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen en mogelijkheden op het gebied van duurzame aanpassingen.

Bij Maatgevers kijken we vooral naar oplossingen en denken we in termen van uitdagingen in plaats van problemen. We zijn toegewijd aan het vinden van duurzame oplossingen die passen bij jouw specifieke behoeften en wensen. Of het nu gaat om het verbeteren van isolatie, het installeren van energiezuinige systemen of het benutten van hernieuwbare energiebronnen, wij helpen je bij elke stap van het proces.

Een belangrijk aspect van onze dienstverlening is het centraliseren van alle relevante gegevens over jouw woning. We brengen alle informatie samen en zorgen ervoor dat deze toegankelijk is voor alle betrokken partijen bij de bouw en renovatie van jouw woning. Dit maakt het voor jou overzichtelijk en gemakkelijk om weloverwogen beslissingen te nemen.

Bij Maatgevers begrijpen we dat een huis meer is dan alleen een gebouw. Het is een plek waar je leeft, groeit en geniet. Daarom streven we ernaar om woningen te transformeren tot duurzame, comfortabele en energiezuinige leefomgevingen. Onze expertise en betrokkenheid zorgen ervoor dat jouw woning klaar is voor de toekomst en voldoet aan de hoogste standaarden op het gebied van energie-efficiëntie.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe Maatgevers je kan helpen bij het realiseren van duurzame aanpassingen aan je woning. Samen bouwen we aan een betere toekomst voor jou en het milieu.

Onze veelgestelde vragen

Een energielabel is verplicht bij het te koop zetten en verhuren van je woning. De nieuwe koper/huurder heeft zo een goed beeld van de energieprestatie van de woning en kan op basis daarvan een goede afweging maken.

Tot 1 januari 2021 kon je inderdaad een via internet voor een klein bedrag een vereenvoudigd label aanvragen. Vanaf 2021 wordt het label berekend volgens de NTA8800, hierbij moet de woning in zijn geheel worden geïnspecteerd en opgenomen door een gecertificeerde inspecteur. Dit leid tot een nauwkeuriger en betrouwbaarder label.

Om goed te kunnen vergelijken gaat de berekening uit van standaard gebruikersvariabelen. Het label gaat dan ook over de woning en niet over de gebruiker. Een open haard wordt daarom bijvoorbeeld nooit opgenomen in de berekening.

Het label is een gecertificeerd document mbt de energieprestatie van de woning. Alle informatie die hierin wordt meegenomen moet onomstotelijk zijn vastgesteld. Vaak zie je dat voor bijvoorbeeld vloeren of daken de mate van isolatie niet met 100% zekerheid is vast te stellen, in zo’n geval is het bouwjaar dan van toepassing. Het label verteld dan ook niet altijd het hele verhaal. Goede documentatie is dan ook erg belangrijk, Maatgevers kan je hierbij helpen.

Nee, een label verteld namelijk niet altijd het hele verhaal. De achterliggende berekeningen gebruiken wij wel voor het opstellen van de energieprestatieadviezen. Bij deze adviezen gaan wij wel rekenen met opgegeven waardes en aannames van de opdrachtgever.

Het label berekend 3 factoren EP 1, 2, en 3. EP1 verteld iets over de isolatie van de woning, hoeveel warmte er verloren gaat. De EP2 verteld hoeveel fossiele energie er nodig is om de een comfortabel leefklimaat te behouden in de woning. De uitkomst van EP2 bepaald de classificatie. EP3 is het aandeel hernieuwbare energie door bijvoorbeeld zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen. EP1 en EP3 hebben dus direct in vloed op EP2, als minder warmte verloren gaat hoeft er ook minder energie gebruikt te worden en hoe meer eigen energie er opgewekt wordt des te minder fossiele energie heb je nog nodig.